Proponuję
przepis na bardzo smaczne i pożywne babeczki śniadaniowe, które
mogą się przydać na trasach biegowych.
- 1,5 szklanki płatków pełnoziarnistych (polecam owsiane, ale mogą być kukurydziane)
- 6 jajek
- 100g żółtego sera startego na grubych oczkach
- 100g kukurydzy z puszki
- szczypiorek
- 1 czerwona papryka
- mały kawałek pora lub cebulka od szczypiorku
- sól, pieprz
- masło
Jajka wbijamy do miski i
mieszamy. Dodajemy ser, warzywa i szklankę płatków. Mieszamy i
doprawiamy. Foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę. Na
blaszce do mufinek wychodzi 12 babeczek. Każdą babeczkę posypujemy
pozostałymi płatkami. Pieczemy 12-20 minut w temperaturze 180
stopni.
Przepis Piotra Ceranowicza –
eksperta marki Lubella.
Życzę wszystkim Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz