poniedziałek, 15 maja 2017

Przepis na babeczki śniadaniowe

Proponuję przepis na bardzo smaczne i pożywne babeczki śniadaniowe, które mogą się przydać na trasach biegowych.

  • 1,5 szklanki płatków pełnoziarnistych (polecam owsiane, ale mogą być kukurydziane)
  • 6 jajek
  • 100g żółtego sera startego na grubych oczkach
  • 100g kukurydzy z puszki
  • szczypiorek
  • 1 czerwona papryka
  • mały kawałek pora lub cebulka od szczypiorku
  • sól, pieprz
  • masło

Jajka wbijamy do miski i mieszamy. Dodajemy ser, warzywa i szklankę płatków. Mieszamy i doprawiamy. Foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę. Na blaszce do mufinek wychodzi 12 babeczek. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy 12-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis Piotra Ceranowicza – eksperta marki Lubella.

Życzę wszystkim Smacznego! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz